Gevulde uien
home > engels-koken > Gevulde uien
Ver hit de oven voor op 180º C. Snijd een kwart van de uien en pel ze; laat de wortels zitten zodat ze tijdens het koken niet uit elkaar vallen. Kook de uien 15 min. in warm water. Uit laten lekken en af laten koelen. Meng in een schaal de fijngehakte bacon, broodkruim, salie, sherry, peterselie, peper, zout en foelie. Hol de uien voor een-derde uit; hak dit deel fijn en voeg het bij de vulling. Stop de vulling in de holte, zet de uien in een ovenschaal en bak ze 20 min. Lekker met geroosterd vlees.
Ingrediënten voor 4 personen
6 middelgrote uien, 2 plakjes bacon, fijngehakt, 1 kop zacht witbroodkruim, ½ theel. droge salie, 2 eetl. sherry, 1 eetl. verse, fijngehakte peterselie, ½ theel. gemalen zwarte peper, zout naar smaak, ½ theel. foeliepoeder