Yorkshire vispastei

home > engels-koken > Yorkshire vispastei

Verhit de oven voor op 180º C. Vet een pie-vorm van Ø 23 cm in met gesmolten boter of olie. Laat in een afgedekte, grote koekenpan visfilet, melk, boter, zout en citroenrasp 8 min. sudderen. Verwijder van het vuur. Grilleer de bacon knapperig; fijnhakken. Doe bacon en eieren bij de vis en schep het mengsel in de vorm. Meng voor het deeg bloem, havermout, boter en zout in de keukenmachine. Meng 30 sec. tot er kruimels ontstaan. Meng met water en citroensap tot deeg. 10 min. af laten koelen, daarna uitrollen. Rol het deeg voor het deksel uit tussen twee vellen bakpapier. Bevochtig de rand van de vorm met ei, leg het deegdeksel op de pastei. Bestrijken met ei en 30 min. bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g witte visfilet zonder graat, in blokjes van 2 cm, 60 ml melk, 30 g boter, zout naar smaak, 2 theel. fijngeraspte citroenschil, 3 plakjes bacon, 4 hardgekookte eieren, fijngehakt
Deegdeksel: 200 g tarwebloem, ½ kop havermout, 100 g boter, in blokjes, snufje zout, water en citroensap, om te bevochtigen, 1 los geklopt ei, voor de glans