Erwtensoep

home > erwtensoepen > Erwtensoep

Snijd het vlees in blokjes; was de spliterwten. Snijd de prei in ringen en was deze; was en schil de knolselderij en snijd deze in blokjes; was de bladselderij en snijd deze fijn.
Deze soep kan het best een dag vantevoren gemaakt worden.
Doe het vlees in de soeppan en zet deze voor ¾ gevuld met koud water op met het kruidenbuiltje, zout en peper. Breng langzaam aan de kook. Afschuimen en de spliterwten toevoegen. Als de erwten gaar zijn prei, knolselderij en bladselderij toevoegen. Op laag pitje laten broeien tot er een dikke soep ontstaat. Bouillonblokjes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertips:
Voor het opdienen de rookworst in de soep heet laten worden en in plakjes in de soep serveren.
Voor deliefhebbers mosterd en roggebrood op tafel zetten.





Ingrediënten voor 4 personen

Echte snert zonder enge vette dingen!
500 g magere hamlappen, 300 g spliterwten, 750 g prei, 1 kleine knolselderij, 1 bosje bladselderij, kruidenbultje, 2 bouillonblokjes, zout, peper, 1 magere rookworst