Erwtensoep met munt en *kippenquenellen

home > erwtensoepen > Erwtensoep met munt en *kippenquenellen

Snij de ui fijn en stoof hem aan in de kookpot.
Gooi een handje bloem over de ui en meng dit goed. Neem de kippenbouillon en giet hem in de pot, roer alles goed onder elkaar zodat er geen bloembrokjes meer achterblijven. Gooi de erwten in de pot. Voeg thym, laurier en 4 takjes munt toe. Zet een deksel op de pot. Laat de soep nu ± 30min. gaar worden op een laag vuurtje. Roer nu en dan eens. Als de soep klaar is, neem de kruiden uit de soep.
Mix de soep fijn en giet ze door een vergiet. Kruid de soep met peper en zout naar smaak.
Neem een pot vul hem met water en een beetje zout, breng het water aan de kook. Neem het kippenmengsel uit de koelkast. Neem 2 koffielepels om quenelles te maken. Leg de quenelle 20 sec. in het warme water.
Serveertips:
De soep in een soepbord schenken, 2 blaadjes munt en 3 kippenquenellen in het midden van het bord leggen.
Warm opdienen.
*Kippenquenellen balletjes of rolletjes van de vulling.





Ingrediënten voor 4 personen

Erwtensoep met een frisse toets
600 g doperwten, 1 ui, 300 g kippenfilet, 2.5dl room, muntblaadjes (5 takjes), thym (takjes), laurier, peper, zout, 1 hand bloem, 1.5 l kippenboullion (of naar keuze), een beetje vetstof.