Erwtensoep zoals mijn moeder het altijd kookte

home > erwtensoepen > Erwtensoep zoals mijn moeder het altijd kookte

Was de spliterwten en laat ze in een vergiet uitlekken.
Doe de aardappel schillen en in blokken van ongeveer 1 cm snijden.
Knolraap in blokken van ongeveer 1cm snijden.
Winterwortel in flinke plakken snijden.
Ui in ringen snijden.
Selderij in stukken snijden.
Het vlees in kleine stukken snijden.
Als de spliterwten gewassen zijn in een flinke pan doen met 3 liter water. zodra dit kookt het schuim afspatelen en langzaam doorlaten koken voor ongeveer 45 min. doe daarna het vlees, de knolraap, ui, winterwortel, aardappelen erbij. Dit laat je zachtjes koken ongeveer 1 uur. daarna doe je de bouillon blokken en de selderij erbij en vervolgens weer een uur koken. Als laatste doe je de rookworst erdoorheen, in plakken of stukken dat maakt niet uit. Dit laat je ook weer een uur koken. Laat het een nacht staan en je hebt de volgende dag een heerlijke soep die snel klaar is. Ideaal voor als je weinig tijd hebt!
Serveertips:
Erg lekker met een stukje rogggebrood of met vers stokbrood met kruidenboter.





Ingrediënten voor 4 personen

Heerlijke smaak van erwten,vlees en natuurlijk als laatste de rookworst
500 g spliterwten
1 knolraap
1 bos selderij
1 winterwortel
1 ui
2 rookworsten
1 flinke aardappel
4 bouillonblokken rundvlees
1 kg varkenlappen/hamlappen