Exotische erwtensoep!
home > erwtensoepen > Exotische erwtensoep!
Ui snipperen Ui fruiten in de olijfolie met de currypasta voor 2 min. De knoflook persen en erbij doen. De spliterwten erdoor scheppen en de bouillon erbij schenken. Zachtjes 40 min. laten koken. Regelmatig binden. De rode peper snijden zonder zaadjes. De wortel in blokjes. De prei in ringen. Voeg deze ingrediënten bij de soep te samen met peper, zout en 1 eetl. koriander. Nog 15 min. zachtjes koken.
Serveertips:
Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel ze over de borden. Schep de soep erop en schep er een lepel room op met wat koriander.
Leker met pitabrood of naanbrood.
Ingrediënten voor 4 personen
Kruidige erwtensoep…weer eens wat anders. Maak een dubbele hoeveelheid en bewaar de helft in de diepvries.
1 ui, 2 eetl. olijfolie, 1,5 eetl. milde currypasta, 2 teentjes knoflook, 275 g gedroogde spliterwten, 1,5 liter bouillon van een tablet, 2 rode pepers, 1 winterwortel, 2 prei, peper en zout, 2 eetl. gehakte koriander, 200 g gerookte kipfilet, 125 ml zure room of crème fraîche.