Hollandse erwtensoep

home > erwtensoepen > Hollandse erwtensoep

De gespoelde spliterwten opzetten met 2 liter water en een beetje zout. Karbonades, speklapjes, bouillonblokjes en laurierblad direct toevoegen. Het geheel afgedekt in ca. 45 minuten gaarkoken (wel zo nu en dan even omroeren). Met schuimspaan schuim eraf scheppen.
Na 45 minuten vlees uit de pan scheppen en in stukjes snijden. Soep weer aan de kook brengen met fijngesneden vlees, het groentepakket, de aardappelblokjes en de in stukjes gesneden rookworst. Nog ca. 25 minuten laten koken.
Dan laurierblad uit de pan nemen. Soep op smaak brengen met zout en vers gemalen peper.
Serveertips:
Heerlijk met vers warm bruin stokbrood met een beetje boter!





Ingrediënten voor 4 personen

Een echte ouderwetse stevige erwtensoep!
500 g spliterwten
500 g schouderkarbonaden
2 speklapjes
kant en klaar erwtensoep-groentepakket
1 (Hema) rookworst
1 grote aardappel
3 rundvleesbouillonblokjes
2 tuinkruidenbouillonblokjes
zout/verse peper
laurierblaadje