Indiase erwtensoep

home > erwtensoepen > Indiase erwtensoep

Ui snipperen. In soeppan olie verhitten en ui met currypasta 2 min. fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Spliterwten erdoor roeren. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1.5 liter water toevoegen. Alles 45 min. laten koken. Af en tot roeren.
Rest ingredienten fijnsnijden.
Erwtensoep opnieuw verwarmen. Peperreepjes, wortel, prei en helft van de koriander erdoor roeren. 15 min. zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met koriander, zout en peper.
Serveertips:
Lekker met Naan.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 2 el. olie, 1,5 eetl.. curry pasta (pataks) 2 teentjes knoflook, 250 g gedroogde spliterwten, 3 kruidenbouillontabletten, 2 rode pepers, 1 zakje verse koriander, zout, peper, 1 winterpeen, 1 prei.