Kabeljauw-erwtensoep

home > erwtensoepen > Kabeljauw-erwtensoep

Verwarm de olijfolie in een pan.
Bak de ham reepjes kort en krachtig tot ze knapperig zijn.
Laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
Gooi de erwten 1 min in kokend water; giet ze af en spoel ze met koud water af.
Voeg de sjalot bij de bouillon en laat inkoken zonder deksel tot de helft.
Giet de room erbij en laat op een zacht vuur 1/3 verdampen, voeg de erwten hier dan bij.
Mix de soep met de mixer, zeef het vocht, pocheer de vis of gaar hem in de microgolf
Serveertips:
Verdeel de vis in 4 borden, giet de soep rond de vis.
Bestrooi rijkelijk met de gebakken hamreepjes.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijzonder feestelijke soep, die zeker op succes kan rekenen.
4 stukken kabeljauwfilet (elk 120 g)
150 g diepvries erwten
1 sjalot (fijngehakt)
2 dl kippebouillon
2 dl room
peper,zout en nootmuskaat
2 sneden Superanoham (in reepjes)
3 eetlepels olijfolie