Kruidige tomaten-erwtensoep
home > erwtensoepen > Kruidige tomaten-erwtensoep
Kook tomaten in water tot ze zacht zijn, dan pureren in de keukenmachine.
Bak ui en knoflook in ghee of boter tot ze goed gaar zijn. Voeg kruiden,laurierblaadjes en peper toe en laat het mengsel nog 1-2 min rustig doorkoken.
Voeg kokosmelk en tomatenmengsel toe. Aan de kook brengen. Voeg de erwten toe, zet het vuur lager en laat het mengsel koken tot de erwten gaar zijn. Op smaak brengen met suiker en peper. Munt erdoor roeren.
Serveren met warme, geroosterde chapati’s besmeerd met ghee.
Serveertip:
Snijd gebakken chapati’s (of pita-brood) in puntjes.
Smeer er ghee op, strooi er zout op en leg ze onder een hete grill tot ze knapperig zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
Een typische Indiase maaltijd begint met een gerecht dat de smaakpupillen prikkelt..
Kleine, knapperige en gekruidesamoosa’s zijn traditionele lekkernijen.
U kunt ook een gevulde smakelijke soep serveren.
5 grote rijpe tomaten in stukjes
5 dl water
1 grote ui, in dunne plakjes
1/2 theel. geperste knoflook
2 eetl. ghee of boter
2 theel. gemalen koriander
2 theel. gemalen komijn
1/2 theel. venkelzaad
2 laurierblaadjes
1 groene peper zonder pitjes in stukjes.