Pittige erwtensoep (vegetarisch)

home > erwtensoepen > Pittige erwtensoep (vegetarisch)

Snipper de uien,
halveer de pepertjes, verwijder desgewenst de zaadjes die het heetst zijn en snijd de helften in smalle reepjes,
spoel de spliterwten af en laat ze uitlekte in een vergiet.
De overige snijwerkzaamheden vinden plaats tijdens het koken van de soep.
Verhit de boter in een pan en bak de ui en peper ca. 2 minuten. Roer de kerrie erdoor, bak die even mee en schenk de bouillon erbij.
Voeg de spliterwten, laurierblaadjes, tijm en zout en peper naar smaak toe.
Breng het geheel, al roerende, aan de kook en laat de soep, afgedekt, ca. 45 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de schoongemaakte knolselderij in kleine blokjes en de paprika en prei in stukjes. Snipper de selderij fijn.
Roer de knolselderij, paprika en prei door de soep en laat de soep, afgedekt, zachtjes nog ca. 45 minuten koken.
Breng de soep op smaak met zout, peper en sambal naar smaak.
Serveertips:
Met roggebrood en kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

Ook erwtensoep zonder vlees is heerlijk!
2 uien, 2 rode Spaanse pepers, 500 g spliterwten, 40 g boter, 2 tl kerriepoeder, 2 l groentebouillon, 2 laurierblaadjes, 1 thee. tijm, 1 knolselderij, 1 rode paprika, 1 bosje bladselderij, 250 g prei, 2 theel. sambal badjak, zout, (versgemalen) peper