Sassenheimse snert
home > erwtensoepen > Sassenheimse snert
Groente wassen, prei in ringen snijden, knolselderij in kleine blokjes snijden.
Doe de prei onderin de pan, daarbovenop de blokjes knolselderij, dan de hamlappen in zijn geheel erbij, tenslotte de spliterwten.
Zet alles net onder water, doe er de bouillontabletten bij en breng het aan de kook. Dan vuur laag zetten en twee uur laten pruttelen. Roer dan alles goed door elkaar. Eventueel de hamlappen er even uithalen om in stukjes te snijden, maar meestal vallen ze door het roeren al uit elkaar in hapklare brokken.
Overigens uitstekend een dag van tevoren al te maken!
Serveertips:
Roggebrood met katenspek erbij geven.
Ingrediënten voor 4 personen
Erwtensoep zonder worst, maar erg lekker. Oud familierecept uit de bollenstreek.
500 g prei
1 knolselderij
500 g hamlappen
1 pak spliterwten
2 goudbouillontabletten