Surinaamse erwtensoep

home > erwtensoepen > Surinaamse erwtensoep

Kook het zoutvlees van te voren 15 minuten uit.
Laat daarna de erwten samen met al het vlees en de droge vis, de pimentkorrels, de ui en het bouillonblokje in het water stuk koken.
Kook de kleingesneden selderij en de peper nog even mee als ook de hamschijf gaar is.
Kook de geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot *tomtom of stamp ze gewoon tot *tomtom.
Vorm hiervan balletjes en serveer deze in de soep.





Ingrediënten voor 4 personen

Een heerlijke Creoolse erwtensoep met *balletjes van bakbanaan (=tomtom). Zeer de moeite waard om deze variant op onze traditionele erwtensoep eens te proberen.
150 g zoutvlees
250 g spliterwten
250 g hamschijf
60 g droge vis
6 pimentkorrels
1 ui
2 liter water
1 bouillonblokje
3 takjes selderij
1 peper
Voor de *tomtom:
4 groene bananen