Turkse erwtensoep
home > erwtensoepen > Turkse erwtensoep
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bak de uien 5 min. op zacht vuur in 1 eetl. olijfolie. voeg de doperwten, sla en peterselie toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep ca. 20 min. zachtjes koken.
Snijd de sneetjes brood in dobbelsteentjes en roer er 2-3 eetl. olijfolie door. Rooster de broodblokjes lichtbruin en krokant in de oven. Bestrooi de blokjes brood licht met paprikapoeder.
Pureer de soep. Verwarm de soep goed door en breng op smaak met zout en peper. Strooi de broodblokjes over de soep.
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien, fijngesneden
3-4 eetl. olijfolie
500 g doperwten (diepvries)
1 krop sla, in repen gesneden
3-4 eetl. peterselie, grof gesneden
1 1/2 l groentebouillon
4-6 sneetjes oud witbrood, zonder korst
paprikapoeder