Hongaarse kaasfondue

home > fondue > Hongaarse kaasfondue

Snij alle groenten, laat de pittige kaas raspen bij de kaasboer en snij de roomkaas in kleine blokjes. Snij het stokbrood.
Snijdt de paprika en uien in kleine partjes; deze fruiten in een klein beetje roomboter. Voeg de fijn gesneden tomaten erbij en laat deze nog even smoren. Nu mag (jawel) de ? liter koffieroom erbij (pas op, geen koffiemelk ofzo). Het geheel tegen de kook aanbrengen. Daarna de (geraspte) gruyere en (in kleine stukjes gesneden) roomkaas er op laag vuur in gelijkmatige porties (dus niet in een keer) in laten smelten. Het stokbrood kan inmiddels in de oven worden opgewarmd. Eventueel met een weinig maizena binden maar dit is meestal niet nodig.

Serveertips:
Een frisse salade of fruit (witte druiven) smaken er heerlijk bij. Als wijn kan ik aanbevelen een Cabernet Sauvignon Blanc van het Zuid Afrikaanse landgoed Uitkijk.





Ingrediënten voor 4 personen

Ben je de traditionele kaasfondue beu, hier een goed alternatief; wel machtig!
350 gram roomkaas
150 gram pittige kaas (hollandse boeren gruyere
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
2 tomaten
500 cl koffie room (bv. campina) let op geen koffiemelk
peper, zout, tabasco