Kaasfondue met curry

home > fondue > Kaasfondue met curry

Wrijf de binnenzijde van de fonduepan in met het gehalveerde teentje knoflook. Giet wijn en citroensap in de pan en verwarm zachtjes tot het mengsel gaat borrelen. Draai het vuur laag, voeg currypasta toe en roer geleidelijk de geraspte kaassoorten erbij. Blijf verwarmen tot de kaas smelt, onder herhaaldelijk roeren. Maak in een kleine kom de maïzena aan met de sherry. Roer dit door het kaasmengsel en laat het gedurende 2-3 min. koken tot het mengsel dik en glad is, onder herhaaldelijk roeren. Laat de fondue niet koken. Dien op met blokjes meergranenbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 teentje knoflook gehalveerd, 1½ dl droge witte wijn, 1 theel. citroensap, 2 theel. currypasta, 250 g geraspte Fougerond (of Gruyére), 200 g geraspte Landana, 1 theel. maïzena, 2 eetl. droge sherry, stukjes meergranenbrood, om op te dienen