Amaretti

home > gebak-en-snacks > Amaretti

Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Zeef bloem, maïzena, kaneel en de helft van de tafelsuiker in een kom, voeg citroenrasp en amandelen toe. Klop met de mixer de eiwitten in een droge kom tot zachte pieken. Voeg gelijdelijk aan de rest van de suiker toe. Klop tot de suiker is opgelost en het mengsel stijf is. Spatel het eiwit met een metalen lepel door de droge ingredieënten tot er een zacht deeg ontstaat. Vorm met natte handen van 2 afgestreken theel. mengsel balletjes. Leg ze iets van elkaar op de bakplaten. Zet de bakplaten 1 uur onafgedekt apart. Verwarm de oven voor op 180ºC. Strooi royaal poedersuiker over de koekjes. Bak ze in 15-20 min. krokant en lichtbruin. Laat ze op een rooster afkoelen. De koekjes hebben een stevig structuur en zijn heerlijk bij de koffie.

Tip: in plaats van citroenrasp is geraspte sinaasappelschil ook lekker.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl. bloem, 1 eetl. maïzena, 1 theel. kaneel, 150 g fijne tafelsuiker, 1 theel. geraspte citroenschil, 175 g gemalen amandelen, 2 eiwitten, 30 g poedersuiker