De snelle knapperige variant: Krokante appeltaartjes.
home > gebak-en-snacks > De snelle knapperige variant: Krokante appeltaartjes.
Snijd uit elk plakje deeg een appelvorm. Prik het deeg met een vork enkele keren in. Verdeel de amandelspijs over het deeg, laat daarbij aan de rand 1 cm vrij. Leg de plakjes appel, elkaar een beetje overlappend, op het amandelspijs. Bestrijk de appel dun met honing en bak de taartjes 20-25 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Bestrooi het deeg na circa 10 min. baktijd met de suiker, zodat het licht karameliseert. Bestrijk de warme appels uit de oven nog dun met wat honing.
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid, 60 g amandelspijs in dunne plakjes, 2-3 stevige appels geschild in dunne plakjes,1-2 eetl. dunne honing, 1-2 eetl. kristalsuiker