Gegarneerde zandtaartjes
home > gebak-en-snacks > Gegarneerde zandtaartjes
Alles in een kom doen. De boter klein snijden en alles vlug kneden tot een gelijkmatig deeg. De zandtaartvoormpjes voor ten hoogste 2/3 met het deeg vullen. De vormpjes op een bakblik plaatsen en het deeg in het midden van een matig warme oven (160º – 180ºC.) gaar en lichtbruin bakken. Zijn er geen vormpjes, dan kleine hoopjes deeg op een ingevette bakplaat plaatsen, ca. ½ uur bakken.Het gebak vóór het keren even laten afkoelen tot het stevig is. De abrikozenjam op de bovenkant van het zandtaartje smeren. De taartjes versieren met een gekonfijt kersje. Een dotje slagroom op het zandtaartje maakt het extra lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bloem, 200 g boter, 80 g basterdsuiker, abrikozenjam, 3 g zout