Goudse Moppen
home > gebak-en-snacks > Goudse Moppen
Doe alle ingrediënten behalve het losgeklopt ei in de beslagkom. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de margarine in kleine stukjes. Kneed het deeg snel tot een geheel (niet doorkneden anders wordt het te slap). Maak van het deeg een rol van ± 3 cm. Rol het deeg door de kristal suiker. Snij op een plankje 12 plakken van het deeg. Leg de koekjes op een bakplaat. Druk ze op gelijke dikte. Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de koekjes lichtbruin in 10-15 min. Even laten afkoelen in de open oven. Lekker bij de koffie.
Ingrediënten voor 4 personen
50 g margarine, 30 g witte basterd suiker, 70 g zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 3 g citroenrasp, 1 eetl. losgeklopt ei (is 10 g), kristalsuiker om door te rollen