Mokkataartjes

home > gebak-en-snacks > Mokkataartjes

Bereiding van het deeg.

Bij gebruik van 125 g suiker is het deeg zoeter en harder en de dunne plakken taart zijn minder breekbaar. Voor het deeg alles in een kom doen. De boter klein snijden. Alles vlug kneden tot een gelijkmatig deeg. Een plank met bloem bestrooien, het deeg hierop uitrollen tot 1/2 cm. dikte, er rondjes van steken zo groot als men de gebakjes hebben wil. Een bakplaat invetten en de rondjes met enige cm. tussenruimte erop leggen. De plaat op de middelste richel plaatsen en het deeg in een matig warme oven ( 160°- 180°C) gaar en lichtbruin bakken. Baktijd 15 á 20 min. De koekjes van de plaat nemen zodra ze stevig geworden zijn. Als ze afgekoeld zijn, de koekjes met de mokkaboter tussen en op de koekjes strijken of spuiten.

Bereiding van de vulling.

De boter met 75 g gezeefde poedersuiker tot room roeren en het koffie extractpoeder erdoor mengen. Als dit een vloeistof is, dan druppelsgewijs het vocht toevoegen en telkens zo lang roeren tot het gelijkmatig met de boter is vermengd. De vulling laten afkoelen en ze stijf genoeg laten worden om voor spuitwerk te gebruiken. Als ze te sterk gekoeld is, laat ze het vocht wel los. Wordt ze dan iets verwarmd en geroerd, dan wordt ze weer goed.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg:

200 g bloem, 150 g boter, 100 g gezeefde basterdsuiker, 1/2 ei, 3 g zout

Mokkaboter:

125 g boter, 75 g poedersuiker, 2 theel. koffie-extractpoeder