Perziktaartjes
home > gebak-en-snacks > Perziktaartjes
Leg de perziken even in heet water, dan komt de schil er gemakkelijk af. Verwijder de schillen, halveer ze, verwijder de pit en laat ze in 1 kopje water met vanillesuiker en suiker afgedekt 5 min. stoven. Daarna in de koelkast zetten. Halveer de taartbodem horizontaal, vul hem met de met rum vermengde abrikozenjam en voeg de helften weer te samen. Beleg de koek met de uitgelekte gestoofde perziken. Klop de slagroom stijf. Leg de gelatine 5 min. in koud water en los de uitgedrukte blaadjes daarna op in 2 eetl. heet perziksap en meng dit door de room. Garneer de taart met slagroom.
Ingrediënten voor 4 personen
1 Weense taartbodem (kant-en-klaar gekocht), 5-6 verse perziken, 2 pakjes vanillesuiker, suiker, ½ potje abrikozenjam, 1 borrelglaasje rum, ¼ l slagroom, 2 blaadjes witte gelatine