Petitfours
home > gebak-en-snacks > Petitfours
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet twee vormen van 26×8×4,5 cm. in met gesmolten boter. Bekleed ze met bakpapier. Klop met een mixer eieren en suiker in 5 min. tot een dik mengsel. Spatel er met een metalen lepel snel gezeefde bloem en gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de vormen en bak de cakes in 15 min. goudbruin. Het deeg moet bij aanraking meeveren. Laat de cakes 3 min. in de vorm afkoelen. Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Steek rondjes van 3 cm. uit de cakes. Meng de jam met de likeur en bestrijk hiermee de bovenkant en de rand van de rondjes. Rol de marsepein uit tot een 2 mm. dikke lap en steek en snijd er rondjes en reepjes uit. Bedek de bovenkanten en de randen hiermee. Doe het kant en klaar glaceersel met 2 eetl. water in een vuurvaste kom en plaats de kom boven een pan kokend water. Roer totdat het glaceersel is gesmolten en het mengsel glad is, laat het iets afkoelen. Zet de cakejes op een rooster boven een schaal. Schep het glaceersel over de cakejes en verdeel het gelijkmatig over de bovenkant en rand. Verwarm het glaceersel opnieuw zodra het dikker begint te worden. Laat de geglaceerde cakejes hard worden. Neem ze van het rooster en zet ze in papieren petitfourvormpjes. Verzier de petitfours eventueel met gekleurde decoratieroosjes of wat anders. Leuk voor een verjaardag?
Ingrediënten voor 4 personen
voor 16 stuks neem je overal de helft van.
2 eieren, 60 g fijn tafelsuiker, 85 g bloem, 30 g boter
voor het glaceersel:
325 g abrikozenjam, 2 theel. likeur, 200 g marsepein, 400 g kant en klaar glaceersel (fijngemaakt)