Petits pithiviers
home > gebak-en-snacks > Petits pithiviers
Klop boter en poedersuiker met de mixer romig. Voeg de eierdooier toe en klop goed door. Roer amandelen, sinaasappelschil en aroma erdoor. Verwarm de oven voor op 210ºC. en vet twee bakplaten licht in. Leg het bladerdeeg op het werkblad en steek er rondjes van 5 cm. uit. Verdeel de amandelvulling over de helft van de rondjes en gebruik daarbij voor elk rondje 1½ theel. vulling. Laat een randje van 5 mm. vrij. Bestrijk de randjes met ei. Dek de vulling af met de deegrondjes en druk de randen stevig aan. Leg de rondjes op de bakplaten en zet ze 30 min. koel. Duw de randen met de botte kant van een mes met wat tussenruimte voorzichtig iets omhoog. Kerf op de bovenkant een patroon en bestrijk de rondjes met losgeklopt ei. Bak ze in 10 min. goudbruin. Lekker bij de koffie.
Ingrediënten voor 4 personen
45 g boter, 40 g poedersuiker, 1 eierdooier, 70 g gemalen amandelen, 1 theel. fijngeraspte sinaasappelschil, druppels amandelaroma, 13 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 losgeklopt ei