Rabarbertaartjes met meringue
home > gebak-en-snacks > Rabarbertaartjes met meringue
Verwarm de oven voor op 200ºC. Zeef de bloem in een kom en kneed de koude boter, een snufje zout en het koude sap tot deeg. Wikkel het in folie en laat het 30 min. rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm (22 cm.). Dek het af met een laag aluminiumfolie en leg daarop een vulling van erwten of knikkers. Bak de bodem in ca. 20 min. Bestrijk het met wat eiwit en laat de bodem afkoelen. Snijd de rabarber in stukjes, doe ze in een pan met het sap van de sinaasappel en verhit alles kort. Giet het vocht af en bewaar het overgebleven vocht. Klop de eidooiers. Meng 150 g suiker met de bloem en boter en voeg de eidooiers toe. Klop het vocht van de rabarber erdoor. Doe de stukken rabarber in de taartbodem en giet het eimengsel eroverheen. Bak de taart ca. 25-30 min. in de hete oven op 200ºC. tot het mengsel is gestold. Klop de eiwitten stijf met 60 g suiker en schep het eiwitschuim over de taart. Doe de taart ca. 15 min. terug in de hete oven tot het wit mooi is gebruind.
Ingrediënten voor 4 personen
voor het deeg:
120 g bloem, 60 g boter, zout, 2½ eetl. sinaasappelsap, 1 eiwit
voor de rabarbermeringue:
750 g rabarber, ½ sinaasappel, 2 eieren, 210 g suiker, 60 g bloem, 30 g boter