Rum-rozijnentruffels

home > gebak-en-snacks > Rum-rozijnentruffels

Laat de rozijnen 1 uur wellen in de rum. Meng biscuits, suiker, kaneel en de fijngehakte pecannoten in een grote kom. Roer room, chocolade en stroop in een pan op laag vuur tot alles is gesmolten. Giet dit over het biscuitmengsel, voeg rozijnen met rum toe en roer het geheel tot een samenhangend geheel. Laat het mengsel in de koelkast hard worden voor verder gebruik. Vorm van eetl. mengsel balletjes en rol ze door de gemalen pecannoten. Laat ze in de koelkast hard worden. De truffels zijn twee weken in de koelkast houdbaar. Serveer ze op kamertemperatuur. Lekker bij de koffie.





Ingrediënten voor 4 personen

60 g rozijnen, 60 ml. bruine rum, 200 g verkruimelde tarwebiscuits met chocolade, 60 g bruine suiker, 1 theel. kaneel, 50 g fijngehakte pecannoten, 60 ml. room, 250 pure chocolade, 90 g suikerstroop, 125 g fijngemalen pecannoten