Sterrenregen

home > gebak-en-snacks > Sterrenregen

Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe de basterdsuiker met de bloem, vanillesuiker en 1 theel. zout in een kom. Doe de boter erin en snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes. Doe er zoveel melk bij om het geheel tot een deeg te kunnen kneden. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd er een lange staart uit voor de ster en leg hem voorzichtig op het bakblik. Snijd of steek uit de rest van het deeg een grote en flink wat kleine sterren en leg ze met enige tussenruimte op het bakblik. Bak het geheel in de oven in ca. 30 min. gaar en net bruin. Laat de sterren op het bakblik afkoelen. Maak intussen het glazuur. Roer in een kom de poedersuiker met 1-2 eetl. water tot een glad papje. Houd van het glazuur 1 eetl. apart, kleur dit met 1-2 druppels kleurstof lichtblauw. Bestrijk de sterren met het witte zelf. Vezier de sterren eventueel nog met wat andere taartdecoraties. Laat het geheel helemaal drogen (± 8 uur).





Ingrediënten voor 4 personen

50 g basterdsuiker, 100 g bloem, 1 zakje vanillesuiker, 60 g boter, 1-2 eetl. melk, 100 g poedersuiker, 1-2 druppels blauwe voedselkleurstof, 1 theel. zout