Taart met een dakje: Engelse apple pie

home > gebak-en-snacks > Taart met een dakje: Engelse apple pie

Kneed de bloem, boter, poedersuiker, ei en melk tot een soepel deeg. Laat het deeg, gerold in plasticfolie, circa 2 uur in de koelkast rusten. Meng de appels met de calvados, basterdsuiker en snufje peper en laat deze 2 uur intrekken. Halveer het deeg en rol beide delen uit tot een rechthoek van circa 20 × 30 cm en 3 mm dik. Leg een deeg plak op een ingevette bakplaat en prik deze met een vork regelmatig in. Leg de appels op het deeg en dek ze af met de tweede deegplak. Druk de randen goed op elkaar met een vork. Klop de eidooier los met 1 theel. water. Steek uit de rest van het deeg blaadjes en plak deze met de losgeklopte eidooier op het deegdeksel. Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met eidooier. Rol een stukje aluminiumfolie op en steek deze als een schoorsteentje in de taart. Bak de taart in circa 55 min. goudgeel en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de taart op een rooster iets afkoelen.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g bloem, 200 g boter in klontjes, 25 g poedersuiker,1 ei, 1-2 eetl. melk, 600-750 g appels geschild gehalveerd, 4 eetl. calvados, 50 g witte basterdsuiker, peper, 1 eidooier