Witte caketruffels
home > gebak-en-snacks > Witte caketruffels
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de reeds gemaakte cake in een kom met madera, oranjesnippers, jam, room en gesmolten schocolade. Roer dit tot een glad geheel. Rol steed van 2 theel. mengsel balletjes. Meng chocolade en kokosboter voor het chocoladelaagje in een vuurvaste kom. Breng een pan met water aan de kook. Haal hem van het vuur en plaats de kom erop, zonder dat hij het water raakt. Smelt de kokosboter en chocolade onder af en toe roeren. Doop de balletjes in de chocolade. Laat te veel chocolade terugdruppelen in de kom en laat de balletjes op de bakplaat afkoelen. De truffels zijn twee weken in de koelkast houdbaar. Serveer de truffels op kamertemperatuur. Lekker voor bij de koffie.
Ingrediënten voor 4 personen
voor 12-13 stuks van alles de helft gebruiken.
250 g reeds gemaakte cake, 1 eetl. madera, 2 eetl. oranje snippers, 1 eetl. abrikozenjam, 2 eetl. room, 100 g witte chocolade
voor de chocoladelaag:
150 g witte gehakte chocolade, 20 g fijngesneden kokosboter