Zoete spiraaltjes

home > gebak-en-snacks > Zoete spiraaltjes

Klop het ei met de suiker in een kom en roer de melk erdoor. Zeef de bloem met ½ theel. zout en roer alles tot eenstevig deeg. Voeg eventueel nog wat melk toe. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad. Snijd het deeg in reepjes van 10×3 cm. Maak in de lengte een lange inkeping. Trek een uiteinde door de inkeping, zodat een spiraal ontstaat. Vul een diepe pan met stevige bodem voor een derde met olie of gewoon de frituurpan gebruiken, en verwarm de olie tot 180ºC. Bak 3-4 koekjes tegelijk aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Zeef poedersuiker over de warme koekjes. Lekker bij de koffie.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ei, 1½ theel. suiker, 1,3 dl. melk, 250 g bloem, 225 g poedersuiker, ½ theel. zout, olie om te frituren