gehakt
Alstublieft, een 11-tal site-pagina’s over gehakt, 10 hoofdstukken, samen 105 recepten en suggesties om iets leuks en lekkers met gehakt te doen!
Gehakt is in Nederland ongelooflijk populair. Er is geen land ter wereld waar per hoofd van de bevolking zoveel gehakt gegeten wordt als bij ons. En heus niet alleen omdat het voordelig in prijs is. Je kunt ongelooflijk veel lekkere gerechten maken met gehakt. En alle kinderen zijn er dol op.
Zoals gewoonlijk heb ik er weer naar gestreefd makkelijk te maken recepten op schrift te stellen. Met ingrediënten die we allemaal wel een keer in huis hebben. Geen haute cuisine dus, maar recepten voor alledag. Ik hoop dat ze gretig aftrek vinden, wens u veel succes in de keuken toe en smakelijk eten!
Wat is gehakt?
Gehakt is een mengsel van gemalen vlees, het kan afkomstig zijn van kippen-, schapen- rund- als van varkensvlees. Gehakt wordt gemaakt in een gehaktmolen, al dan niet volautomatisch.
Van oorsprong was het een restproduct, de kleine stukjes vlees die overblijven bij het in stukken verdelen. Dit snijafval werd dan in kleinere stukjes gehakt (zie daar de naam) of gemalen.
Tegenwoordig wordt gehakt, omdat het het meest gekochte vleesproduct is, ten dele gemaakt van betere kwaliteit vlees. Het is zelfs zo dat vlees wordt geïmporteerd, waarbij al het vlees wordt gebruikt om er gehakt van de maken.
Gehakt is ook te koop onder de naam half-om-half, dat wil zeggen dat het deels uit rund- en deels uit varkensgehakt bestaat. Bij sommige Islamitische slagers verkoopt men een variant hierop, namelijk een mengsel van rund- en lamsgehakt.
Gehakt wordt veel gebruikt in ovenschotels en voor het maken van gehaktballen, gehaktbrood en hamburgers.
Bron: Anton Coppoolse
Gehakt
- Ingepakt gehakt op de barbecue
- Barbecue-trio's
- Gehaktschijven voor de barbecue
- Gehakt bij de barbecue
- Gehakt bij de gourmetparty
- Gehakt bij de vleesfondue
- Gehaktsalade
- Koud gehakt bij de picknick
- Gevulde plakjes gehakt
- Lunchschotel koud gehakt
- Koud gehakt Jardinère
- Gehakt-kruimel-potpourri
- Gekruimeld gehakt en ongebonden soep
- Gekruimeld gehakt en snelsoepen
- Omelet met gehakt
- Gekruimeld gehakt als omeletvulling
- Gekruimeld gehakt met paprika
- Gekruimeld gehakt met champignons
- Gekruimeld gehakt met tomaten
- Groene gehaktsoep
- Gehakt-roomsoep
- Tomatensoep met runderballetjes
- Pindasoep met Indonesische balletjes
- Kerriesoep met kerrieballetjes
- Kervelsoep met mini-balletjes
- Bouillon met reuzenbal
- Preisoep met preiballetjes
- Champignonsoep met dito balletjes
- Traditionele soepballetjes
- Gevulde champignonkoppen
- Krokante gehaktschuitjes
- Gehaktsalade
- Gehaktsandwiches
- Hackepeter
- Mini-balletjes in warme saus
- Mini-balletjes versierd
- De versierde gehaktbal
- Kerrie gehaktballetjes
- Javaanse balletjes met pindasaus
- Javaanse gehaktballetjes
- Gehaktrol met kaas en ananas
- Zomerse gehaktrol
- Pittige gehakttaart
- Hongaars gehaktbrood
- Elzasser gehaktbrood
- Gehaktpastei à la maison
- Gehakt gratiné
- Gehaktbrood "Fantastique"- 8 x anders.
- Gehaktbrood uit de oven
- Gehaktbrood uit de braadpan
- Gehakt Suisse
- Gehaktschnitzels
- Frituurballetjes met kaas
- Javaanse borrelballetjes
- Krokante pijpjes III
- Krokante pijpjes II
- Krokante pijpjes I
- Gevuld gehakt met banaan
- Gevuld gehakt met ui en paprika
- Gevuld gehakt met lever
- Gevuld gehakt met eieren II
- Gevuld gehakt met eieren I
- Gevuld gehakt met vruchten
- Gevuld gehakt met ham en kaas II
- Gevuld gehakt met ham en kaas I
- Gevuld stokbrood
- Gevulde koolrolletjes
- Gevuld spek
- Gevulde rollade
- Gevulde tomaten
- Gevulde aardappelen
- Saucijzenletters A
- Mini-saucijzenbroodjes
- Saucijzenbroodjes
- Javaanse borrelhapjes
- Feestvinken
- Aspergevinken
- Zuurkoolvinken
- Kaasvinken
- Paprikavinken
- Kerrievinken
- Dubbelvinken
- Blinde vinken
- Bretonse vinken
- Rundervinken
- Slavinken (de originele)
- Çevapçiçi
- Mexicaanse gehaktballen
- Bulgaarse gehaktballen
- Zigeuner gehaktballen
- Gehaktballen van de tuinmansvrouw
- Scandinavische gehaktballen
- Spaanse gehaktballen
- Champignon gehaktballen
- Poesta gehaktballen
- Gehaktballen in tomatensaus
- Bretonse gehaktballen
- Wiener gehakt
- Basisrecept
- Een heel oud recept
- Ouderwetse ballen IV
- Ouderwetse ballen III
- Ouderwetse ballen II
- Oma's jus
- Ouderwetse ballen I