Amerikaanse Baked Beans

home > gerechten-met-bonen > Amerikaanse Baked Beans

Verwarm de oven voor op 190°C./gasstand 5.
Leg de bacon in een grote, diepe koekenpan. Op een middelhoog vuur verwarmen, tot ze gelijkmatig bruin zijn. Het vet afgieten en 2 eetlepels ervan bewaren. De bacon in stukjes snijden en in een grote kom apart zetten.
Uien en knoflook garen in het bewaarde baconvet tot de ui zacht is. Resterend vet afgieten en het ui-knoflookmengsel aan de bacon toevoegen.
Vervolgens de pintobonen, cannellibonen, baked beans, kidneybonen en kikkererwten toevoegen. Ketchup, rietsuikerstroop, bruine suiker, worcestersaus, mosterd en zwarte peper toevoegen. Goed doorroeren en het geheel verdelen over een ovenschaal van 23X30 cm.
Afdekken en gedurende 1 uur bakken in de voorverwarmde oven. Warm of op kamertemperatuur serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Probeer eens iets anders! Een perfect gerecht tijdens een drukbezochte barbecue en een smaakvolle variant op de klassieke American Baked Beans. De bonen die we gebruiken geven in combinatie met de gestreepte bacon een heerlijke smaak. Bij gebrek aan Franse mosterd kunt u een halve eetlepel Engelse mosterd gebruiken.
4 eetlepels appelstroop
6 plakjes ‘gestreepte’ bacon met vetrandjes of pancetta
125 g ui, fijngehakt
1 teentje knoflook fijngesneden
1 blikje (400 g) pintobonen uitgelekt
1 blikje (400 g) cannellinibonen/witte bonen uitgelekt
1 blikje (400 g) baked beans uitgelekt
1 blikje (400 g) kidneybonen uitgelekt
1 blikje (400 g) kikkererwten uitgelekt
180 g ketchup
175 g rietsuikerstroop
4 eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels worcestersaus
1 eetlepel Franse mosterd