Braziliaanse stoofpot van zwarte bonen

home > gerechten-met-bonen > Braziliaanse stoofpot van zwarte bonen

In een grote pan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin chorizo en ham 5 minuten braden. Ui toevoegen en bakken tot deze gaar is. Knoflook toevoegen en bakken tot deze gaar is, vervolgens de mix van zoete aardappel, rode paprika, tomaat, chilipeper en water toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag zetten, afdekken en in 15 minuten de aardappel gaar sudderen.
De bonen toevoegen en in een open pan verhitten. Mango en koriander toevoegen en met zout op smaak brengen.





Ingrediënten voor 4 personen

Dit recept kunt u met of zonder vlees bereiden. Heet opdienen met een geroosterd brood en een knapperige spinaziesalade.
1 eetlepel koolzaadolie
110 g chorizo in stukjes
140 g gekookte ham, in stukjes
1 middelgrote ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 zoete aardappelen geschild en in stukjes
1 rode paprika in stukjes
2 blikjes (400 g) tomaatblokjes
1 kleine groene chilipeper fijngesneden
350 ml water
2 blikjes (400 g) zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
1 mango geschild, ontpit en in stukjes
½ bosje verse koriander, fijngesneden
zout naar smaak