Hachee á la Ed
home > gerechten-naar-eigen-hand > Hachee á la Ed
De uien pellen en grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees al omscheppend bakken. Ui na ca. 2 min. meebakken. Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen. Bouillontablet en ½ l warm water toevoegen, zodat vlees net onderstaat. Azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen. Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven. Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Voor het opdienen de laurierblaadjes verwijderen. Ondertussen de rijst met wat zout gaar koken, afgieten, en met de deksel op de pan 15 min. laten staan. Ondertussen in een klein koekenpannetje de spekjes lekker bruin bakken, en bij de hachee doen. De rijst in het midden op de borden doen, en daar omheen de hachee scheppen. Komkommersalade á la Ed is er lekker bij. (zie salades en spread’s – recept 22).
Ingrediënten voor 4 personen
500 g grof gesneden hacheevlees, 300 g rijst, 4 uien, 100 g reepjes mager spek, 50 g boter, zout, versgemalen zwarte peper, 2 volle eetl. bloem, 1 vleesbouillontablet, 2 eetl. azijn, 1 theel. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, ½ l warm water