Kerriekool á la Ed

home > gerechten-naar-eigen-hand > Kerriekool á la Ed

Snijd de spitskool fijn, snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de spekblokjes hard. Schep de blokjes eruit en bak nu het rundergehakt rul. Schep ook het gehakt eruit. Fruit de ui. Pers de knoflook over de uien uit en voeg nu de paprika toe. Gooi na enige minuten bakken de kerriepoeder, wat zout en peper erbij en verkruimel het blokje vleesbouilon eroverheen. Verwijder dit mengsel weer na enige minuten roerbakken. Roerbak nu de spitskool in de wok. Voeg nu de reeds gebakken spekblokjes, het gehakt en het kerrie mengsel toe. Even goed doorscheppen en warm laten worden. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

½ spitskool, 1 uitje, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 100 gram magere spekblokjes, 250 g rundergehakt, 2 eetl. kerriepoeder, 1 vleesbouillonblokje, zonnebloemolie