Lof met ham en kaas á la Ed uit de oven
home > gerechten-naar-eigen-hand > Lof met ham en kaas á la Ed uit de oven
Maak de lof schoon en haal de bittere pit er goed uit, steek met een vork een paar keer in de lof, dan wordt hij goed gaar, en kook deze apart gaar met wat zout in ± 25 á 30 min. giet deze daarna af. Schil de aardappels en kook deze als de lof klaar is met wat zout ook apart gaar. Ondertussen de oven voorverwarmen op 150°C en vet de ovenschaal in met boter, doe ook een stuk of 6 klontjes boter in de schaal. Leg de ham op een plat bord neer en half daar overheen de kaas (korstjes eerst eraf snijden), leg op de ham een lofstruikje en rol de ham en de kaas er omheen. Leg ze in de ovenschaal. Strooi er lekker wat peper en de paprikapoeder overheen. In de oven ± 15 á 20 min. opwarmen. Ondertussen zijn de aardappels gaar, giet deze af, en de lof en de aardappels kunnen op tafel. Wat er lekker bij is is piccalilly.
Ingrediënten voor 4 personen
achterham (8 plakjes), lof (8 struikjes), jonge kaas (8 plakken), voor 4 personen aardappels, zout, peper en paprikapoeder Bereiding: