Nasi á la Ed
home > gerechten-naar-eigen-hand > Nasi á la Ed
Kook de rijst gaar, giet deze af en laat ze 15 min. staan met de deksel op de pan. Doe in een hapjespan wat boter en een klein beetje olijfolie, en bak de de in kleine stukjes gesneden hamlapjes lekker bruin, over de hamlapjes geen zout strooien (anders wordt het vlees taai) alleen wat peper. Na 5 min. de reepjes spek erbij, en ook lekker mee laten bakken. Als de spekjes ook bruin zijn ze beide uit de pan halen en in een schaaltje bewaren, om ze later weer toe tevoegen. Doe nu in de zelfde pan alleen wat boter en fruit de klein gesneden ui lekker aan, dan de klein gesneden en schoongemaakte prei en paprika erbij. Lekker doorroeren en na ca 5 min. de champignons, die in schijfjes gesneden zijn erbij doen. Doe nu wat zout en weer wat peper over het geheel en lekker blijven doorroeren. Ondertussen is de rijst klaar, deze erbij doen, het opzij gezette vlees en spekjes er ook door mengen. Over het geheel wat ketjap doen voor de lekkere smaak. Nog even lekker door elkaar roeren en warm laten worden. Serveren met kroepoek en zoet zuur is erg lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
1 pak rijst (400 g), 1 prei, hamlapjes (500 g), 1 rode paprika, 1 ui, 1 bakje mager spek (reepjes ± 100 g), 1 bakje champignons, zout, peper, zoete ketjap (sojasaus), boter, olijfolie