Roerbakschotel á la Ed

home > gerechten-naar-eigen-hand > Roerbakschotel á la Ed

Kook de rijst gaar, giet deze af en laat ze met de deksel op de pan 15 min. staan. Verhit de wok, doe de olijfolie in de wok en roerbak de in kleine stukjes en gewassen groenten in ± 5 min. gaar. Voeg de klein gesneden groene peper en de kerriepoeder toe en bak deze kort mee. Snijd de rookworst in dunne plakjes (± 3 á 4 mm) , en voeg deze toe. Bak ze kort mee. Blus het geheel af met het water en voeg de slagroom toe. Laat het gerecht warm worden, en maak het op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met koriander en cashewnoten.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gemende groenten (ui, wortel, rode en groene paprika, knolselderij), 400 g rijst, 1 groen pepertje, 1 rookworst, 1 eetl. koriander, 2 eetl. kerriepoeder, 3 eetl. olijfolie, 1 dl. slagroom, 1 dl. water, 100 g geroosterde cashewnoten, zout, peper