Spaghetti met spinazie á la Ed uit de oven
home > gerechten-naar-eigen-hand > Spaghetti met spinazie á la Ed uit de oven
Maak de spaghetti klein en kook deze apart gaar in 10 min. Ondertussen de ui klein gesneden met wat margarine in een hapjespan fruiten. De gehakt kruiden met zout en peper, en lekker rul meebakken bij de ui. Het zakje spaghetti mix met 200 ml koud water 5 min zachtjes mee laten pruttelen. De spinazie uit laten lekken in een vergiet. (niet koken of warm maken) De ovenschotel invetten met margarine. Als de spaghetti gaar is deze afgieten, en als eerste de helft van de spaghetti in de ovenschaal doen. Daar bovenop de helft van het gehakt prutje, dan de helft van de spinazie, en dan de helft van de boursin. Dit alles nog een keer herhalen, als laatste de kaas geraspt er overheen strooien. In een voorverwarmde oven (200°C) ongeveer 20 á 25 min. opwarmen en dan op tafel. Laat de kaas lekker bruin worden. Tip: ook erg lekker met mix voor Pesto Tomatensaus i.p.v. de Macaroni en spaghetti mix.
Ingrediënten voor 4 personen
Spaghetti, (300 gram) 1 ui , 1 pot spinazie, (400 gram) 1 zakje Macaroni en spaghetti mix van Honig , 500 gram gehakt, zout, peper , 1 klein doosje knoflook boursin, margarine, jonge kaas.