Spruitjes á la Ed uit de oven

home > gerechten-naar-eigen-hand > Spruitjes á la Ed uit de oven

Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden, en kook deze apart gaar (15-20 min.) Schil de aardappels en kook deze ook apart gaar. Ondertussen de ui klein gesneden in een koekenpan of hapjespan met margarine fruiten, daarna de spekjes in de pan lekker bruin bakken. De ham in dobbelsteentjes na 5 min. meebakken, als laatste de tomaten gesneden in dobbelsteentjes in de pan zachtjes meebakken, voeg nu de klein gesneden knoflook toe. Hierover het zout de peper en de nootmuskaat strooien. In de keuken ruikt het nu al lekker. (hoop ik) Ondertussen zijn de aardappels en de spruitjes gaar, beide afgieten. De ovenschotel voorzien van wat klontjes margarine (niet te weinig anders wordt het te droog). De aardappels als eerste in de ovenschaal, dan de spruitjes en daar overheen het lekker geurende mengsel uit de hapjes of koekenpan. Over het geheel de kaas strooien. Je kan dit al eerder maken b.v. s’morgens (na afkoeling in de koelkast bewaren) en dan in een voorverwarmde oven (200°C) 20 min. opwarmen. (zo doen wij het) Anders na het bereiden even in 10 min. de kaas laten smelten ook in een voorverwarmde oven op 200°C.





Ingrediënten voor 4 personen

750 gram spruitjes, jonge kaas of parmesan (kan ook beide), voor 4 personen aardappels, 3 of 4 tomaten, 1 of 2 teentjes knoflook, 1 bakje mager spek (reepjes), peper, zout en nootmuskaat, plak achterham (150 gram, margarine