Zeeuwse sla á la Ed's schoonmoeder

home > gerechten-naar-eigen-hand > Zeeuwse sla á la Ed's schoonmoeder

Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in ± 20 min. Was ondertussen de sla goed, droog ze en maak er kleine stukjes van en doe deze even in een grote kom. Bak de spekjes in wat boter tot ze lekker gaar en bruin zijn. Doe wat extra boter erbij voor de boterjus. Haal de spekjes eruit en giet in de koekenpan een scheutje azijn bij de boterjus voor een wat zure smaak (naar smaak, een beetje of wat meer). Kook ondertussen de eieren hard in ± 8 min. Giet de aardappelen af als deze gaar zijn. Doe deze op drie aardappelen na klein gemaakt in een opdien-schaal. Doe de sla eroverheen. Daarover de overgebleven drie aardappelen geprakt verdelen, de spekjes, de boter met azijn er overgieten en daar op de acht eieren ontdaan van de schil en in de helft gesneden. Opdienen op diepe borden. Ieder 4 halve eieren. Op de borden naar behoefte nog wat overgebleven boterjus erover (naar eigen smaak). Erg lekker deze Zeeuwse sla á la Ed.





Ingrediënten voor 4 personen

1 krop sla, 250 g stukjes vet spek, 750-1000 g aardappelen, 8 eieren, wat azijn, boter om in te bakken