gerechten-uit-belgie
Streekgerechten uit België
Soepen – van bouillon tot maaltijdsoep – salades, groente-, vlees- of gevogeltegerechten, gerechten met konijn, met wild, met vis, met schelp- en schaaldieren, diverse mogelijkheden met eieren, en niet te vergeten: de overheerlijke streekdesserts. Allemaal heerlijke, traditionele recepten van onze grootouders. Biersoep uit de omgeving van Malmedy, kersensoep uit St. Truiden, Waalse salade, Vlaamse garnalensalade, Gevulde Ardense eieren, Chefnée de l’amblève, matoufé uit Bastogne, worteltjestoemp…
Gerechten uit België
- Hamlapjes in De Koninck
- Gentse stoverij III
- Gentse stoverij II
- Gebakken rijst met spekjes, scampi, lente-ui en koriander
- Flamiche (kaastaart) (uit Dinant)
- Entrecote met in bier gestoofde uien
- Kip uit Oost-Vlaanderen
- Kip met peultjes
- Kip en ananas in bierbeslag
- Kempische prei met witte bonen in melksaus
- Kempische kalkoen
- **Bouquet garni
- Karbonade de boeuf á la Flamande
- Jong wild konijn op z'n vlaams
- Gentse hutsepot II
- Gemarineerd varkenshaasje
- Gemarineerd konijn of haas
- Gehaktballetjes met Grimbergen Dubbel
- Gentse stoverij I
- Gentse hutsepot
- Erwtensoep op z'n Vlaams
- Duvelse soep met krab
- Bruine bonensoep met *Malheur
- Biersoep met mosselen
- Aardappelsoep met spek