Koolschotel met gehakt en aardappelpuree
home > groenten > Koolschotel met gehakt en aardappelpuree
De aardappels schillen, wassen en gaar koken met wat zout. Van de aardappels een puree maken met wat zout, peper en paneermeel en een scheutje melk. De kool schoonmaken, wassen, grof snijden en gaar koken. Het gehakt met wat zout en peper kruiden, in dikke plakken of kleine balletjes verdelen en om en om bruin bakken in boter. Het gehakt in een vuurvaste ovenschaal leggen op een laag kool, bedekken met de rest van de kool en als laatste de aardappelpuree er overheen. Over dit geheel nog wat gehaktjus gieten. De kool ca. 15 min. in een warme oven 180ºC. zetten en onderwijl nog een keer bedruipen, zodat de groente overal de jussmaak krijgt.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg kool, zout, peper, 400 g gehakt, 60 g boter, 1¼ kg aardappels, paneermeel, wat melk