Koolschotel met kaas en aardappelpuree
home > groenten > Koolschotel met kaas en aardappelpuree
De aardappels schillen, wassen en gaar koken met wat zout. Van de aardappels een puree maken met wat zout, peper, nootmuskaat en een scheutje melk. De kool schoonmaken, wassen, grof snijden en gaar koken met weinig water in 20 min. Het vocht van de kool aanmengen met bloem, en de oude kaas en 30 g boter erdoor roeren, en in een vuurvaste ovenschaal leggen, en bedekken met aardappelpuree. De schotel afmaken met een mengsel van paneermeel en jonge kaas en met stukjes boter, en boven in een hete oven 260ºC. vlug bruin laten worden in 10 á 15 min.
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg kool, zout, peper, nootmuskaat, 140 g geraspte oude kaas, bloem, 30 g boter, 10 g geraspte jonge kaas, 1¼ kg aardappels, paneermeel, wat melk