The Bombay burger
home > hamburgers > The Bombay burger
In plaats van witte bollen kan men ook niet-geroosterde rijstwafels gebruiken.
Kleur 2 lepels amandelschaafsel en 1 lepel klapper in een droge koekenpan. Snipper 2 bosuitjes.
Rooster 2 hamburgers. Bestrijk de snijhelften van de bolletjes met mango chutney. Doe de hamburger op de onderste helft, doe er hete kerriesaus over, bestrooi met amandelen, klapper en uitjes en leg de bovenste helft van de bolletjes erop.
Kerriesaus: snipper 2 uien, hak 2 teentjes knoflook ragfijn, hak 1 rode Spaanse peper in kleine stukjes. Fruit de uien in boter, schep knoflook en Spaanse peper erbij en 1 minuut later 2-3 theelepel scherp kerrie. Schep om. Als de kerrie goed begint te ruiken, 1½ lepel (rijst)bloem of allesbinder erdoor doen. Giet er langzaam 2 dl kippen- of groentenbouillon bij en roer tot het bindt. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Naar smaak zout, peper en Worcestershiresaus erbij.