The original hamburger

home > hamburgers > The original hamburger

Maak het rundergehakt of tartaar aan met ei en breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en maak er platte schijven (hamburgers) van. Snijd vervolgens de sesambollen door en rooster ze met de zachte binnenkant naar onder in een pan. Bak daarna de hamburgers in een pan met teflonlaag in 1 eetl. olijfolie krokant. Zorg dat ze niet te gaar worden anders wordt het vlees droog. Bestrijk de sesambollen aan de binnenzijde met mayonnaise en strooi over het onderste deel van de broodjes de ijsbergslareepjes. Beleg deze daarna met de augurk en tomaat en plaats hierop de hamburgers. Bestrijk deze met de mosterd en leg daarbovenop de uiringen. Plaats de bovenzijde van de broodjes er bovenop en serveer de hamburgers met de ketchup apart.
Tip: Ook lekker als de hamburgers worden geroosterd op de barbecue.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt of tartaar, zout, versgemalen peper, 1 losgeklopt ei, 1 eetl. olijfolie om in te bakken, 4 witte sesambollen, 4 eetl. mayonnaise, 4 eetl. dungesneden ijsbergsla, 2 theel. gladde mosterd, tomatenketchup, 4 in dunne plakken gesneden augurk, 1 grote ui in ringen gesneden, 4 plakken tomaat