Haringsalade met rucola
home > haring-recepten > Haringsalade met rucola
Als ik langs een markt kom, wil ik altijd even de haringkraam bezoeken. Wat is er hollandser dan even een harinkje happen? En dan niet als een Amsterdams mietje met een vorkje en wat tafelzuur erbij. Nee, gewoon het beeste op zijn Rotterdams bij de staart vastpakken en happen.
Volgens een Spakenburgse visboer hoort die ui niet. De ui zou de smaak van de haring verdoezelen. Vandaag geef ik hem helemaal gelijk en maak ik een salade zonder ui.
Het is supersimpel, en in een minuut klaar. Snijd de haring in stukken, roer hem door een scheut honing-mosterd dressing en hussel vervolgens de rucola erdoor. Klaar!
Zonder de rucola ook erg lekker op een Italiaanse Bol. Dat “hard van buiten, zacht van binnen” past perfekt!
Ingrediënten voor 4 personen
1 haring
1 zakje rucola
honingmosterd dressing