Champignontaart met spekjes
home > hartige-taarten > Champignontaart met spekjes
Oven voorverwarmen op 200ºC.
In boter het spek en de ui 10 minuten bakken.
Champignons toevoegen en 10 minuten meebakken.
Bouillon erbij doen en op hoog vuur laten indampen.
Van vuur af zout, peper, tijm, roomkaas, crème fraîche en eieren erdoor roeren.
Deeg uitrollen tot lap van 30 × 30 cm.
In vorm leggen.
Vulling erin scheppen.
Overhangend deeg naar het midden over vulling vouwen.
Deeg met eierdooier bestrijken.
Taart in oven in 35 minuten goudbruin bakken.
Ingrediënten voor 4 personen
25 g boter
200 g ontbijtspek in blokjes
300 g uien in dunne ringen
200 g champignons in plakjes (liefst bruine)
1 dl bouillon
zout
peper
1 theel. tijm
100 g roomkaas, in kleine blokjes
1 dl crème fraîche
3 eieren
1 blikje croissantdeeg
1 eierdooier, losgeklopt
quichevorm van 22 cm doorsnee