Quiche van courgettes

home > hartige-taarten > Quiche van courgettes

Meng de twee soorten kaas en kneed de helft van het mengsel door het deeg.
Laat het koelen, bekleed er een quichevorm van 25 cm mee en laat weer koelen.
Meng de rest van de kaas met de broodkruimels en zet apart.
Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm.
Gooi ze in een pan met gezouten water en laat 5 minuten koken.
Giet af en pers het water eruit.
Meng de eierdooiers met de zure room; voeg bieslook, bloem, zout en peper toe.
Sla de eiwitten stijf en meng ze met het zure-room mengsel.
Leg een laag courgettes op het kruimeldeeg en bedek met een kleine hoeveelheid van het zure roommengsel.
Ga zo verder met nieuwe lagge en eindig met het zure roommengsel.
Besprenkel met het broodkruimel-kaasmengsel, leg er kleine blokjes boter op en bak 10 minuten in een hete oven, op 220ºC. en vervolgens nog 40 minuten op 120ºC.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak kruimeldeeg uit de diepvries
60 g geraspte Parmezaan
60 g geraspte Cheddar
3 dl zure room
2 eetl. gehakt bieslook
2 eetl. bloem
6 eetl. droge broodkruimels
1 kg courgettes
2 gescheiden eieren
peper
zout
boter