Rode Kool-taartje
home > hartige-taarten > Rode Kool-taartje
In grote pan ruim water met 4 eetl. azijn aan de kook brengen. 10 bladeren van de kool halen.
Bladeren 15 min. koken/afgieten en op theedoek laten drogen. Rest van kool in vieren snijden.
Witte stronk verwijderen. Kool in heel smalle reepjes snijden. In koekenpan 1 eetl. verhitten.
Ui 3 minuten zachtjes bakken. Gesneden kool en zout toevoegen Met deksel op pan 15 min. zachtjes stoven. Pruimen ontpitten. 6 pruimen apart houden. Rest van de pruimen in kleine stukjes snijden. Aan kool toevoegen: pruimstukjes, kruidnagelpoeder en 2 eetl. azijn.
Nog 15 min. stoven. Oven voorvermen op 175ºC. Soufflepotjes invetten. Bekleden met koolbladeren, 2 cm overhangend. Pruim middenin leggen. Opvullen met kool tot de rand.
Bladeren dichtvouwen. Klontje boter erop leggen. Afdekken met aluminiumfolie. Folie inprikken. In midden van oven in 1 1/4 uur gaar laten worden (tot vocht is verdampt). In ruim water preiblad 1 min. koken. Onder koud water afspoelen. In dunne reepje snijden (in de lengte).
Afwerken:
Oven voorverwarmen op 200ºC. Soufflepotjes in 15 min. verwarmen. Uit oven op bord keren.
Reepje prei om taartjes strikken.
Ingrediënten voor 4 personen
6 eetl. rode wijnazijn
1 rode kool (1 kg)
4 eetl. boter
1 ui, fijngesnipperd
zout
1 zakje pruimen (250 g)
1/2 theel. kruidnagelpoeder
1 preiblad
6 soufflepotjes (inh. 1 dl.)